Thursday, December 8, 2011

Handsome kan? heee.. Ini ialah hero kedua dalam MY GIRLFRIEND IS GUMIHO.  I like lelaki mata sepet XD.  korean ppl mmg sweet & lovely.  Mereka sangat energetic dan bersungguh dalam dunia hiburan dan bukan sekadar main2 saja.  Rancangan tv yang mereka paparkan dengan adanya artis melakukan kegiatan yang sihat seperti sukan, sangat berfaedah untuk tontonan peminat Kpop.

 Aku suka menonton rancangan mereka kerana ianya menimbulkan rasa semangat dalam diriku sendiri dan aku jadikan mereka idolaku dari segi sikap tidak pernah kenal erti putus asa dan sentiasa bersemangat.  Ini membuatkan semangat aku untuk ke Korea semakin membuak-buak.  eceh! ;p Hopefully dapat la ke Korea nanti.  Tunggu duit jatuh ke tangan dulu :D

 Selain drama korea yang aku minat, aku minat dengan KPOP.  Antaranya SuJu, Sistar, Infinite, 2PM, 2AM, Gna, Snsd, Wonder Girls, Cn Blue dan banyak lagi.  kalau nak senaraikan semuanya memang tak muat dalam blog ni.  hehehe.

Thursday, November 3, 2011

Miri sejuk lagi

Hari ini Miri sangat sejuk seperti hari semalam.. aku berselubung di dalam selimut dan merasai kesejukan itu dengan hati yang gembira..

Dalam kesejukan ini, tangan aku tidak berhenti menaip untuk manuskrip ku yang kedua.  aku sukakan kesejukan ini kerana banyak udea yang akan keluar tanpa diduga.  Mudah-mudahan kesejukan ini berlarutan hingga minggu depan supaya aku dapat menyiapkan sekurang-kurangnya 100 muka surat atau pun lebih daripada itu.

Aku baru saja dapat menaip sehingga muka surat 36 saja.  Banyak idea yang bermain di dalam fikiranku dan aku tersenyum sendiri apabila memikirkan ideaku yang gila-gila belaka.  Aku tidak pasti ceritaku sama atau berbeza dengan orang lain tetapi aku tahu itu yang aku fikirkan secara spontan buat masa ini.

2 hari lagi raya haji akan tiba.  Aku tidak sabar menunggu hari itu kerana mak pasti akan memasak masakan yang digemari dan yang pastinya sedap. heeee...  yang pastinya aku akan menolong di dapur untuk belajar memasak ;p  bertuahnya aku dapat masuk dapur :)  Aku mmg x pandai memasak tetapi kalau setakat nasi goreng, sayur dan yg simple blh la..hahahaha..

Wah, tak sabarnya menanti hari ahad ini.  mak kata nak masak nasi ayam goreng berempah.  hihi.  mcm x sesuai utk ry haji kan, tp itulah selera kami sekeluarga.  aku meminta mak masak daging masak kicap sebab ia mmg satu kemestian untuk kami.  favourite katakan.  hehehe.

Aku dan dedek nak bawak buku dan pen ke dapur sebab nak tulis resepi dan langkah2 utk memasak supaya di lain hari tidak lupa bagaimana mahu memasak masakan itu.  malu je kan :)  umo aku pun dh 22 tahun.  haish, aku sendiri pon tak tau bagaimana dengan masa depanku..  semoga semuanya berjalan dengan lancar.

Monday, October 3, 2011

Bolehkah aku?

 hari ini agak membosankan sebab xde satu pon cite best kat astro.  jadi aku masuk semula ke bilik dan bukak labtob.  apa lagi, on9 la.  hehehehehe.  aku bukak fb, hurm xde pe pon best.  bukak twitter pon sm.. pastu bukak email pon bosan.  nak menulis pon otak dah beku.  haish~ kenapa la hari ini terlalu membosankan?
jadi aku ambik keputusan buka blog dan post blog baru..hehehehe...

  sedang aku duduk termangu seperti org yg hampir hilang tujuan, aku berfikir akan masa depan.  aku ni minat akan rekaan fesyen dan juga menulis.  aku fikir bolehkah aku berjaya dalam kedua-dua bidang yang nyata jauh berbeza?  bolehkah aku menjadi pereka fesyen yang unggul dan bolehkah aku menjadi penulis yang berkaliber pada masa yang sama?  hurm..

  Tapi kalau dah minat, apa-apa pun aku boleh buat kan. dream, believe n make it happen.  bak kata-kata drpd Agnes Monica, salah seorang artis Indonesia yang aku kagumi akan hasil kerja kerasnya.  dia buat semuanya menjadi.  sangat gigih dan berusaha kuat untuk kerja seninya.  persoalannya di sini, boleh kah aku menjadi seorang yang gigih?  harap-harap la kan.  haish.

Thursday, April 14, 2011

CARA UNTUK MENGHINDARI LELAKI KACAK TAPI PLAYBOY

1.Pastikan apabila berdepan dgn lelaki itu, anda menganggapnya seperti ulat bulu so anda akan jadi geli geleman untuk mendekatinya.

2.Jangan terpedaya dengan kata-kata manisnya mahu membawa anda ke spa tetapi sebenarnya mahu melakukan sesuatu ke atas anda.  Berikan seribu alasan sehingga dia muak untuk memujuk anda.

3.Bila dia memuji anda cantik, pastikan anda tidak tersipu-sipu malu kerna dia akan lebih seronok untuk mempermainkan anda dan anda akan menjadi mangsa.

4.Jangan terus melakukan apa yang dia suruh walaupun baru sehari couple sebagai contoh dia mahu anda cium pipinya tanda telah berpasangan.JANGAN! Sekali anda berbuat begitu, anda akan mengulanginya dan akan menghadapinya pada tahap yang lenih tinggi. Maka kesilapan paling besar akan berlaku dalam hidup anda dan anda akan menyesal.

5.Letak gambar artis terkenal korea di dalam dompet so secara automatik otak anda akan berfikir sendiri bahawa ada banyak lagi lelaki kacak, bukan si Playboy itu saja.

Tuesday, January 18, 2011

Khasiat Buah Betik

Hyeyoo everyone! :)  hr ni aku nak kongsi rahsia khasiat betik.  Korang semua mesti pernah makan betik kan?  Nak tau tak, aku salah seorang peminat kipas susah mati betik..hahahahaha...mesti pelik kan.  Sebenarnya tak rugi pun makan betik.  Selain kulit kita jadi cantik berseri, badan kita pun kekal langsing cuma dengan memakan betik.  Tambahan pula betik yang telah dikisar atau dilumat boleh dijadikan masker untuk kulit berkedut dan berjerawat.  Ini baik untuk kesihatan kulit tau.  Aku rasa berbaloi je jadikan buah betik sebagai salah satu kegemaran.  Dah lah murah berbaloi pulak tu kat diri kita sendiri.  ada satu sabun betik ni sangat baik untuk kulit muka dan badan.  Aku dah pernah try.  Berkesan!  Murah pulak tu.  Hanya RM 4.50 if x silap la...Jimat bukan?  heheheh..

Monday, January 17, 2011

Hipokrit

tau x ape maksud hipokrit? hipokrit ni org yg pura2 nmpk baik sgt dpn org yg dia bnci n x jadi diri sendiri.  kadang-kadang aku rasa menyampah n benci dengan persekitaran mcm tu. jd makin stress tau.  dh la stress dgn hal lain, stress plak dgn org mcm ni.  mcm2 je perangai..  hurm..poning2..huhuhu..

dah tu bla dapat knl dgn yg cntik sikit, up to date pe semua, mula la lidah tu lembut. aku paling tak suka org perangai mcm ni.  yg x up to date, x berapa lawa dlm segala hal dipandang sebelah mata jew..  Bagus ke buat mcm tu kat org??  ini lagi la buat org yg sedia ada rndah diri dgn diri sendiri semakin down..

kalo dh tau org tu x brp nak menarik, bagi la sokongan kt dia n bg peluang untuk dia 'show off' sikit bakat n skill yang sedia ada. mana tau dia pakar lagi tp sembunyikan sbb malu.  mana tau kan, kan, kan?

Aku betul2 berharap org2 yg hipokrit ni sedar x ke mananya sikap mcm tu.  Bukan aku nak jd penasihat x bertauliah tp untuk peringatan sesama manusia.  betul x?  hehehee