Monday, January 17, 2011

Hipokrit

tau x ape maksud hipokrit? hipokrit ni org yg pura2 nmpk baik sgt dpn org yg dia bnci n x jadi diri sendiri.  kadang-kadang aku rasa menyampah n benci dengan persekitaran mcm tu. jd makin stress tau.  dh la stress dgn hal lain, stress plak dgn org mcm ni.  mcm2 je perangai..  hurm..poning2..huhuhu..

dah tu bla dapat knl dgn yg cntik sikit, up to date pe semua, mula la lidah tu lembut. aku paling tak suka org perangai mcm ni.  yg x up to date, x berapa lawa dlm segala hal dipandang sebelah mata jew..  Bagus ke buat mcm tu kat org??  ini lagi la buat org yg sedia ada rndah diri dgn diri sendiri semakin down..

kalo dh tau org tu x brp nak menarik, bagi la sokongan kt dia n bg peluang untuk dia 'show off' sikit bakat n skill yang sedia ada. mana tau dia pakar lagi tp sembunyikan sbb malu.  mana tau kan, kan, kan?

Aku betul2 berharap org2 yg hipokrit ni sedar x ke mananya sikap mcm tu.  Bukan aku nak jd penasihat x bertauliah tp untuk peringatan sesama manusia.  betul x?  hehehee

No comments:

Post a Comment